İSTANBUL
15 April 2016

“KOKU VE ŞEHİR”

“Koku ve Şehir”

ANAMED, 2016 yılının ikinci sergisi olan “Koku ve Şehir” ile bir ilki daha hayata geçiriyor. Kokuların tarihsel hikâyelerini anlatan sergi; antik dönemden başlayarak Anadolu uygarlıkları ve kültürlerinin kokularını ele alıyor. Ziyaretçiler 14 Nisan 2016 tarihinde açılacak sergi süresince aralarında safran, buhur ve amberin de yer aldığı 50’yi aşkın kokuyla tarihin derinliklerine doğru yolculuğa çıkacak. Sergi, 8 Haziran 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin küratörlüğünü Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Araştırma Görevlisi Lauren Nicole Davis üstlenirken, tasarım ve grafikleri PATTU (Cem Kozar, Işıl Ünal) tarafından uygulandı. Sergide yer alan kokular ise MG Gülçiçek International Fragrance Company tarafından hazırlandı.

Hitit, Antik Yunan ve Roma Uygarlığının yanı sıra Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu’nun kentlerindeki kokularla buluşacak ziyaretçilerin bu eşsiz yolculuğu günümüze kadar uzanacak. Kurukahveci Mehmet Efendi, Atelier Rebul ve Gülsha’nın katkılarıyla Osmanlı’dan günümüze gelen geleneksel kokuların nasıl üretildiği ve saklandığı anlatılırken, özel koleksiyonlardan seçilen objeler, parfüm ve kolonya şişeleri de sergilenecek.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim