İSTANBUL
29 December 2016

JACKİE

Jackie

Yönetmenliğini Altın Lale’li Pablo Larrain’in yaptığı film, ABD Başkanı John F. Kennedy’nin suikastinin hemen öncesi ve sonrasında eşi Jacqueline “Jackie” Kennedy’nin yaşamını izliyor.

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Jackie, ardından Eylül’de Toronto Film Festivali’nde gösterildi. Venedik’te de En İyi Senaryo Ödülü’nü kazanan Jackie, Toronto Film Festivali’nde de Platform Ödülü’ne layık görüldü. Jackie’nin başrolünde oynayan Natalie Portman’ın Oscar adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Larraín’in İngilizce çektiği ilk film olan ve oyuncu kadrosundaki isimlerle de göz alan Jackie’deki rolüyle Natalie Portman Altın Küre’ye aday gösterildi; film Boston, Chicago, Dallas, Las Vegas, New York eleştirmenler birliklerinden ödüller kazandı.

ABD Başkanı John F. Kennedy’nin 1963 yılında suikast sonucu öldürülmesi, özellikle ABD toplumunu derinden yaralayan, bir nesli şekillendiren en büyük olaylardan biriydi. Jackie, o sırada Başkan Kennedy ile evli olan Jacqueline Kennedy’nin suikasttan bir hafta sonra LIFE dergisine verdiği röportajı kaynak olarak alıyor ve yaşanan yıkımı suikast günü, cenaze hazırlıkları gibi gelişmeler ve aile fertleriyle ilişkiler üzerinden anlatıyor. Film, özellikle Jacqueline Kennedy’nin yaşadığı trajediyle birlikte üstlendiği “first lady” kimliğiyle “eş” kimliği arasında kalışına, bir günde hayatının değişmesine ve fedakârlıklarına odaklanıyor.

Filmdeki performansı hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından övülen Natalie Portman Jacqueline Kennedy’yi canlandırırken, başkanın kardeşi Robert Kennedy’yi Peter Sarsgaard, First Lady’nin yardımcısını Greta Gerwig canlandırıyor.

Variety sinema dergisinin “yılın yönetmeni” seçtiği Pablo Larraín, 2009’da Tony Manero ile İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma’da Altın Lale’yi kazanmış, 2012’de ülkesi Şili’nin tarihine eğilen No ile Oscar’a aday olmuştu. Post Mortem’de Pinochet darbesini eleştirirken El Club’da bir rahipler komününü ele alan yönetmen Larraín’in ünlü Şilili şairi konu aldığı Neruda adlı filmi de Jackie’den sadece iki hafta sonra ABD’de gösterime girdi.

Jackie ABD vizyonundan 1 ay sonra Türkiye’de ilk defa 11 Ocak 2017 tarihinde İKSV Galaları’nda gösterilecek. Film, ülkemizde 20 Ocak’ta gösterime girecek. Biletler biletix‘te…

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim