İSTANBUL
22 May 2018

İSTANBUL MODERN GEÇİCİ MEKÂNINDA…

İSTANBUL MODERN GEÇİCİ MEKÂNINDA…

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern, Karaköy’deki yeni binası tamamlanana kadar tüm faaliyetlerini sürdüreceği geçici mekânına taşındı. Beyoğlu’ndaki eski Union Française binasında 3 yıl hizmet verecek olan İstanbul Modern, 23 Mayıs 2018 itibariyle sanatseverlerle yeniden buluşuyor.

Meşrutiyet Caddesi’ndeki tarihi Union Française binası, İstanbul Modern’in Galataport sahası içinde yer alan ve müzenin kurucu sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu ile ana sponsoru Doğuş Holding – Bilgili Holding’in ortaklaşa katkısıyla yapılacak yeni binası tamamlanana kadar tüm faaliyetlerini eksiksiz olarak sürdüreceği bir biçimde hazırlanıyor. 1896 tarihinde Alexandre Vallaury tarafından inşa edilen Union Française binası, 19. yüzyılın sonunda İstanbul toplumsal hayatında önemli bir grup halini alan Fransızlar için lokal olarak inşa edilmişti.

Açılış, heykel sanatının yaşayan en önemli isimlerinden Anthony Cragg ile

Çağdaş heykel sanatının en özgün ve yenilikçi sanatçılarından Anthony Cragg’in; kültür ve sanata verdiği destekle dikkat çeken Ferko’nun sponsorluğunda gerçekleşecek “İnsan Doğası” başlıklı sergisinde, sanatçının kariyerinin farklı dönemlerini yansıtan yapıtları sergilenecek.

Sanatseverler ayrıca “Şimdinin Peşinde” ve Bakış Açıları” adlı koleksiyon sergilerini de izleyebilecek.

Adres: Asmalımescit Mahallesi, Meşrutiyet Caddesi, No:99 34430 Beyoğlu – İstanbul
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim