İSTANBUL
10 August 2016

GRİD

GRİD

Mutlu Aksu, Rengin Altınalmaz, Irmak Canevi, Zehra Doğan, Harun Duran, Burak Kabadayı, Furkan Öztekin, Armando Rabadán, Kıvılcım Harika Seydim, Deniz Tarcan ve Egemen Tuncer’in işlerinin sergileneceği “Grid” isimli sergi 19 Ağustos – 3 Eylül Mixer’de gezilebilir.

Mixer’in yeni sergisi “Grid”, çalıştığı düzlemi eşit parçalara bölen, bu parçalarla bütün arasında ilişki kuran ve gridi kuralları ve sınırları belirleyen bir şablon olarak ele alan sanatçıların işlerini bir araya getiriyor. Bir düzlemin kare veya dikdörtgen gibi birbirine eş küçük birimlere bölünmesiyle elde edilen bir şablon olan grid, kimi zaman harita üzerinde yol bulmamıza yardımcı olurken kimi zamansa farklı parçalar arasında yeni ilişkiler kurmamıza, bir anlamda yolumuzu çizmemize destek oluyor. Gridin birimleri her ne kadar birbiriyle eş olsa da, üzerine bindirildiği yapıların farklılıklarını benimsiyor.

Sergide yer alan sanatçılardan Mutlu Aksu ve Egemen Tuncer, gridi toprak parçalarıyla yorumlarken, Kıvılcım Harika Seydim ve Harun Duran için insan bedeni bir grid oluyor; göz ve kalp gibi parçalar bütünle olan ilişkisini yeni bir algı biçimi üzerinden kuruyor. Rengin Altınalmaz, Armando Rabadán ve Furkan Öztekin ise birbirine eş küçük birimleri yapısal bir öge olarak kullanıyor ve her bir kare kendi özel dünyalarına açılıyor. Irmak Canevi’nin galeri alanına taşan üç boyutlu gridi ise yerçekimine meydan okurcasına üzerinde bulunan nesneleri kendisine bağlıyor; her bir obje kendi hatıra uzamında asılı kalıyor. Deniz Tarcan, Burak Kabadayı ve Zehra Doğan ise gridi hem sosyal, hem de insanın doğa ve çevresiyle kurduğu ilişkiyi belirleyen bir yapı olarak ele alıyor ve bu yapıyı bozarak kendi gridlerini oluşturan örnekler sunuyor.
Mixer
Sıraselviler Cad. No: 35, 2. Bodrum Kat, Beyoğlu, İstanbul
Tel: 0212 243 54 43

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim