İSTANBUL
9 March 2016

CUMHURİYET KONUŞMALARI

Cumhuriyet Konuşmaları

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü “Cumhuriyet Konuşmaları” başlıklı bir konferans dizisi sunuyor. Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç’in vereceği konferans dizisinde “Cumhuriyet” her ay başka bir açıdan ele alınıyor.

22 Mart Salı günü Pera Müzesi Oditoryumunda saat 18:30’da düzenlenecek olan “Çanakkale’de Yarbay Mustafa Kemal Bey’den Sakarya’da Mareşal Mustafa Kemal Paşa’ya” başlıklı etkinlikte Çanakkale Savaşı’nın önemi ve dünya çapındaki sonuçları üzerinde durulacak. Yrd. Doç. Dr. Orhan Çekiç konuşma içeriğini açıklarken şu soruları soruyor: “Filistin’de henüz savaş başlamadan Mustafa Kemal Paşa neden istifa edip İstanbul’a döndü ve neden savaş planlarına itiraz ediyordu? Filistin’in kaybedilişi ve Kudüs düşüşü esnasında komutan kimdi? Savaşın bitmesine yani Mondros Ateşkesine sadece bir ay kala neden yeniden Filistin’e gönderildi? Neden Mondros’a karşı çıktı?”

Yard. Doç. Dr. Orhan Çekiç 1944 yılında İskenderun’da doğdu. İlk ve Ortaokulu İskenderun’da, liseyi Burdur’da bitirdi. 1966 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İdare ve Siyaset Bölümünden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. Halen Maltepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı olarak görev yapan Çekiç, hazırlayıp sunduğu televizyon programlarında Cumhuriyetin kazanımlarını, devrimleri ve Atatürk’ü anlatıyor. Başlıca eserleri: “İmparatorluktan Cumhuriyete Türk Kurtuluş Savaşı Belgeseli”, “Cumhuriyet Tarihi”, “Son Yıl: 1938”, “Mondros’tan İstanbul’a”, “Samsun’dan Erzurum’a”, “Sivas’tan Ankara’ya”.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim