İSTANBUL
2 November 2016

CONTEMPORARY ISTANBUL

CONTEMPORARY ISTANBUL

Çağdaş sanatın en iyi örneklerini sanatseverlerle buluşturan Contemporary Istanbul, 3-6 Kasım 2016 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 11. yılını kutluyor. 2006’da, 40 ulusal ve 9 uluslararası olmak üzere 49 galeri ile yola çıkan Contemporary Istanbul, 11. yılını kutlarken 20 ülkeden 70 galeri ve 520 sanatçının 1500’ü aşkın eserini sergiliyor.

Contemporary Istanbul’un en dikkat çeken bölümlerini bu yıl ilk defa sanatseverlerle buluşacak olan “Collectors’ Stories” ve “CI Design” oluşturuyor. Fuarda bu yıl yeni bölümlerin yanı sıra yeni projeler de dikkat çekiyor.

Bu yıl küratörlüğünü Marc-Olivier Wahler’in yaptığı ve koordinatörlüğünü Doç. Dr. Marcus Graf’ın üstlendiği “Collectors’ Stories” sergisinde Türkiye’nin önde gelen 60 koleksiyoneri tarafından bizzat seçilen 120 sanat eseri sergileniyor; 53 Türk ve 49 yabancı sanatçı olmak üzere toplam 102 sanatçının enstalasyon, heykel, video, pentür ve fotoğraf işleri yer alıyor. Bu bağlamda hazırlanacak olan “Collectors’ Stories” kitabı ise CI Publications’ın ilk yayını olacak ve sergilenen eserlerin tüm dünyaya açılmasını sağlayacak.

Collectors’ Stories yer alan koleksiyoner ve koleksiyonlar arasında Leyla Alaton, Ahmet Aral, Mine – Cem Bahadır, Mehmet Ali Bakanay, Berrak – Nezih Barut, Rezzan Benardete, Hanzade – Osman Boyner, Dr. Șükrü Bozluolçay Koleksiyonu, Büyükkușoğlu Aile Koleksiyonu, Bilge – Haro Cümbüșyan, Banu – Hakan Çarmıklı, Demet – Cengiz Çetindoğan, Suzan Sabancı Dinçer, Ali Raif Dinçkök Koleksiyonu, Ayșe – Saruhan Doğan, Gülin – Emre Dökmeci, Elif Dürüst, Oya – Bülent Eczacıbaşı, Tansa Mermerci Ekșioğlu, Sevda – Can Elgiz, Nesrin Esirtgen, Özlem – Naim Gençoğlu, Zeynep – Fırat Gönenç, Emine – Selim Gülçelik, Asuman – Hüsnü Güreli, Cem Hakko, Can Has, Emin Hitay, Hüma Kabakçı, Ayșegül – Doğan Karadeniz, Hatice – Ferit Meriçten, Ari Meșulam, Naim Nihmet, Fazlı Özcan, Önder Öztarhan, Murat Özyeğin, Ayșegül – Ömer Özyürek, Leyla Pekin, Arzu – Ömer Sabancı, Sevil Sabancı, Vuslat Sabancı, Hakan Salargil, Ali Selçuk, Erol Tabanca, Türkan – Ziya Tacir, Lücette – Mustafa Taviloğlu, Banu Vargı Tümay – Büyük Efes Art Collection / Koleksiyonu, Agah Uğur, Ayșe Umur, Freda – İzak Uziyel, Murat Ülker, Şebnem – Mahmut Ünlü, Ergin Varlıbaș, Erdinç Varlıbaş, Selim Varol, Tony Ventura, Șirin – Neşet Yalçın, Arzuhan – Mehmet Ali Yalçındağ, Zafer Yıldırım ve Cem Yılmaz yer alıyor.

Contemporary Istanbul’un bu yılki programının yeniliklerinden CI Design, 22 Ekim – 4 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 3. Istanbul Tasarım Bienali ile eş zamanlı olarak fuarda yerini alacak ve bienalin yarattığı sinerji etrafında yoğunlaşacak.

Arçelik bu yıl Contemporary Istanbul ile yaptığı işbirliği sayesinde geri dönüşümü sanatla buluşturacak ve ‘Cycles’ sergisini hayata geçirecek. Bu sergiyle Arçelik’in geri dönüşüm tesislerinden elde edilen malzemeler Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ve tasarımcıları tarafından fonksiyonel sanat eserleri ve koleksiyon objelerine dönüştürülecek. ‘Cycles’ sergisinde; Seçkin Pirim, Sema Topaloğlu ve Ela Cindoruk & Nazan Pak, bu geri dönüştürülmüş materyallere ustalıkla yeni bir “hayat” (form) kazandıracak.

Kalküta merkezli Basu Foundation for the Arts (BFA) tarafından düzenlenen misafir sanatçı programının eski katılımcılarından Thomas Henriot, Miguel Angel Garcia ve Yusuf Sevinçli gibi sanatçıların eserleri de bu yıl Contemporary Istanbul’da sergilenecek. BFA tarafından belirlenen ve fuarda eserleri sergilenen bir Türk sanatçı bir ay süreyle misafir sanatçı programına katılma hakkı elde edecek. Sanatçının eserleri Kalküta’da BFA Gallery’den başlayan bir gezici sergide yer alacak.

Bu yıl Türkiye’nin ilk melek yatırım organizasyonlarından GBA (Galata Business Angels), teknolojiyi kullanarak kurulan sanat girişimlerine fuarda kendilerini tanıtabilecekleri bir platform sağlayarak destek olacak. Galata Business Angels, sanat ile dijitali birleştiren İyisahne, Decol, Iconic, Art50, Kültür Limited, Sanatatak, Sanatonline, Dark Town Pictures ve Limart Online gibi girişimlere ev sahipliği yapacak bir sergileme gerçekleştirecek.

Solo Shows kapsamında bu yıl aralarında Galeri/Miz’den Mustafa Pancar, Cep Gallery’den Ahmet Sarı, Galeria Senda’dan Ahmet Ertuğ ve Kasia Michalski Gallery’den Agnieszka Brzezanska’nın yer aldığı sanatçıların kişisel projelerini sanatseverlerle buluşturacak.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim