İSTANBUL
25 May 2019

ÇİZGİDEN HAREKETE…

Çizgiden Harekete…

Pera Müzesi, Çin güncel sanatından bir kesiti izleyiciyle buluşturan “Mürekkepten: Çin Güncel Sanatından Yorumlamalar” sergisi kapsamında özel bir atölye-performans programı sunuyor. Sergi katında gerçekleştirilecek programda katılımcılar, Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı’dan oluşan Taldans eşliğinde iki farklı etkinlikte bir araya gelecek.

Program kapsamında performansa dayalı iki ayrı atölye düzenleyen Taldans, katılımcıları kâğıt, kalem ve bedeni kullanan bir deneyime davet ediyor. Fransız koreograf Julie Nioche ile ortak üretimleri olan Hassas Bir Coğrafya için Rituel projesini sergiye uyarlayan Taldans, Çizginin Hareketi / Hareketin Çizgisi: Ağ başlıklı bu ilk etkinlikte katılımcılarla, sergiyi tanımlayan üç kelimenin çağrışımlarından yola çıkarak bir harita oluşturacak. 28 Mayıs Salı günü saat 19.00’da başlayacak etkinlikte katılımcılar, çizgi ve yazıları harekete dönüştürerek, birlikte bir yapı oluşturmanın, bir arada olmanın olanaklarını araştıracak.

Çizginin Hareketi / Hareketin Çizgisi: Yolda başlıklı atölye ise, Taldans’ın performansı ve izleyicilerin aktif katılımıyla kolektif bir çalışmaya dönüşecek. 29 Mayıs Çarşamba günü saat 19.00’da başlayacak etkinlikte katılımcılar, sergi katında kurulan birbiriyle ilişkili yapıların üzerinde sürekliliği vurgulayan çizimler gerçekleştirecek.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim