DÜNYA
28 January 2018

KELEBEKLER’E BÜYÜK ÖDÜL

Kelebekler’e büyük ödül

 123 filmin seyirciyle buluştuğu 10 günlük sinema maratonunun ardından, Sundance Film Festivali ödül töreni 27 Şubat 2018 akşamı gerçekleşti. Utah’taki ödül gecesinde 28 ödül sahiplerini buldu. Bağımsız sinemanın en önemli festivali olan Sundance’te Büyük Jüri Ödülü’nü alan dört yapım arasında Türkiye’den de bir film var. Tolga Karaçelik’in son filmi “Kelebekler” rakiplerini geride bırakarak Dünya Sineması-Drama kategorisinde “Büyük Jüri Ödülü”ne layık görüldü. Diğer kategorilerde bu önemli ödüle kazanan filmler de şöyle: The Miseducation of Cameron Post (Amerika-Drama), Kailash (Amerika-Belgesel), Of Fathers and Sons (Dünya Sineması-Belgesel).

Tolga Karaçelik’in yönetmenliğini üstlendiği “Kelebekler”in oyuncu kadrosunda Ezgi Mola, Ercan Kesal, Serhan Keskin, Bartu Küçükçağlayan, Tolga Tekin, Hakan Karsak ve Seda Türkmen bulunuyor. Filmin yapımcılığını ise Tolga Karaçelik’le birlikte Metin Anter ve Diloy Gülün üstleniyor.

 “Kelebekler” birbirini çok az tanıyan üç kardeşin hikâyesini anlatıyor. Bu üç kardeş yıllardır haber almadıkları babalarının aramasıyla bir araya gelmek zorunda kalıyor. 

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim