DÜNYA
7 November 2016

“BLOOD FOREST”

“Blood Forest”

Bir an için gündemdeki bütün olumsuz haberleri bir kenara bırakın! Rahatlayın… Sizi Brezilya’ya, Yağmur Ormanları’na götürmemize müsaade edin. Yolculuğumuza Fransız bir fotoğrafçı ve sokak sanatçısı Philippe Echaroux rehberlik ediyor.

Rehberimiz 1983 yılında Fransa’da doğdu. 2007 yılında fotoğraf sanatıyla ilgilenmeye başladı. Bir sene içinde önemli yarışmalardan başarılı sonuçlar almaya başladı. Adidas, Lego, Fiat ve Twitter gibi markalarla çalıştı. İnsanların ilgisini çevre konusuna çekmek için projeler geliştirdi. Size tanıtmak istediğimiz son projesi de bunlardan biri… Sanatçının “Blood Forest” isimli projesi dünyanın akciğerleri olarak tanımlanan Yağmur Ormanları’ndaki insan eliyle gerçekleştirilen ağaç kıyımına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Echaroux, 8-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Yağmur Ormanları’ndaki Surui kabilesini ziyaret etti. Şef Almir Surui Narayamoga’nın izniyle onların fotoğraflarını çekti. Bu fotoğrafları, projesiyon makinesi yardımıyla Yağmur Ormanları’nın yeşil dokusuna yansıttı. Ve ortaya bu görüntüler çıktı. Bu fotoğraflar 10 Kasım – 15 Aralık 2016 tarihleri arasında Paris’teki Taglialatella Galerisi’nde sergilenecek. Yolu Paris’ten geçenlere önemle duyurulur.

Projenin Fransızca videosunu da ilgililer için paylaşalım:

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim