DÜNYA
4 February 2016

BERLİN’DE TÜRKİYE’DEN 4 FİLM

Berlin’de Türkiye’den 4 film

Dünyanın en önemli film festivallerinden Berlinale’de bu yıl filmlerin ana konusu “mülteci dramı” ve “mutluluk hakkı” olacak. Toz Bezi, Rauf, Genç Pehlivanlar ve Mavi Bisiklet isimli Türkiye’den dört film de 11-21 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde seyirciyle buluşacak.

Bu yıl Berlin Uluslararası Film Festivali’nin jüri başkanlığını Amerikalı oyuncu Meryl Streep yapacak. Üç Oscar ödüllü 66 yaşındaki deneyimli sinema sanatçısı 2012 yılında Berlinale’de Altın Ayı Onur Ödülü’ne layık görülmüştü. Festival 11 Şubat’ta Coen kardeşlerin “Hail, Caesar!” adlı filmiyle sinemaseverlere kapılarını açacak. Amerikan komedisinin senaryosu, yönetmenliği ve yapımı Joel ve Ethan Coen’e ait.

Mutluluk hakkı ve mülteciler
Bu yıl Berlinale’deki filmlerin ana konusu ise “mutluluk hakkı” ve mülteci dramı. Filmlerde mutluluk arayışı, mutluluğa ulaşmak için vatanlarını, dillerini kaybeden insan öyküleri ağırlıklı. İtalyan yönetmen Gianfranco Rosi’nin bir zamanlar mülteci dramlarının yaşandığı Lampedusa adasında çektiği belgesel “Fuocoammare” (Denizdeki Ateş) mülteci dramını anlatıyor ve “Altın Ayı” için yarışan filmler arasında. Bu yılın filmleri daha çok siyasi içerikli.

Berlinale’de 4 Türk filmi
Berlinale’de Türkiye’den Ahu Öztürk’ün “Toz Bezi”, Barış Kaya ve Soner Caner’in “Rauf”, Mete Gümürhan’ın “Genç Pehlivanlar” ile Ümit Köreken’in Türk-Alman ortak yapımı “Mavi Bisiklet” filmleri seyirci karşısına çıkacak. “Toz Bezi”, İstanbul’da kendi yolunu çizmeye, hayatını kendi eline almaya çalışan iki kadının öyküsünü, “Rauf” filmi, Güneydoğu Anadolu’nun bir dağ köyünde tabut ustası Rauf’un hikâyesini, “Genç Pehlivanlar” ise Amasya Merkez Güreş yatılı okulunda okuyan genç güreşçilerin geleceğin güreş şampiyonu olma hayallerini anlatıyor. Akşehir’de çekilen ve çocuk filmi olan “Mavi Bisiklet” ise bir çocuğun hayallerini canlandırıyor.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim