BEŞİKTAŞ
27 December 2018

RAHMİ AKSUNGUR

Rahmi Aksungur

Türk heykel sanatına kattığı kendine özgü üslubuyla tanınan heykel sanatçısı Rahmi Aksungur’un kişisel sergisi, 8 Ocak 2019 Perşembe günü Evin Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Rahmi Aksungur, sergilerinde heykel-mekân ilişkisi kurduğu yerleştirmelerinin ortaya çıkardığı fiziksel ve tinsel etkilerle yeni deneyim alanları yaratıyor. Mekân, kütle ve biçimin ilişkisine önem veren Aksungur’un heykellerinde sıkça rastladığımız ızgara formundaki boşluklar kütleye transparanlık katarken, heykelin mekân ile olan iletişimini güçlendiriyor. Yapıtların bir çoğunun ortak noktası gündelik hayattan nesneler olması…

Evin Sanat Galerisi’ndeki son kişisel sergisini 2015 yılında açan sanatçı, 2016 yılında Elgiz Müzesi’nde “EU 48/6/N” isimli, çoğunluğu özel koleksiyonlarda bulunan eserlerden oluşan sergisini açmıştı.

Sergiyi 9 Şubat 2019 tarihine kadar Evin Sanat Galerisi’nde gezebilirsiniz.

Rahmi Aksungur hakkında

1979 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Heykel Bölümü’nden hazırladığı diploma çalışması ile Üstün Başarı Ödülü’ne layık görülerek mezun olan Rahmi Aksungur, öğrencilik yıllarından bu yana birçok heykel ve anıt-heykel yarışmasına, kişisel ve karma sanat etkinliklerine katıldı. Sanatçı, 1983 yılında Heykel Ana Sanat dalında sanatta yeterlilik ve 2000 yılında profesörlük ünvanını almıştır. 2001 yılında “Cumhuriyet Tarihi Düzenlemesi Sanat Eserleri Yarışması”nda birincilik ödülü alarak Ankara Devlet Mezarlığı’nda Türkiye’deki ilk büyük kapsamlı heykel düzenlemesi olma özelliğini taşıyan projesini gerçekleştirmiştir. 2002 – 2006 yılları arasında MSGSU Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, 2006 – 2010 tarihleri arasında ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü olarak görevde bulunmuştur. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sanat etkinliklerinin yanısıra grup ve karma sergilere katılan sanatçının, kamusal ve özel alanlarda, çeşitli koleksiyon ve müzelerde yapıtları bulunmaktadır. Aksungur çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.

Evin Sanat Galerisi
Büyük Bebek Deresi Sokak
No: 13 34342 Bebek-İstanbul
Tel: +90 212 265 81 58

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim