BEŞİKTAŞ
21 March 2016

KARANLIĞA İNAT IŞIK SAÇAN OYUNLAR  

Karanlığa inat ışık saçan oyunlar  

Beşiktaş Belediyesi içinden geçtiğimiz karanlık günleri tiyatroyla aşmaya çağırıyor. “27 Mart Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle kültür merkezlerinin kapıları tiyatroseverlere ücretsiz olarak açılacak… 25 Mart  – 4 Nisan tarihleri arasında “Kitap Sizden, Bilet Bizden” kampanyasıyla Akatlar Kültür Merkezi ve Ortaköy Kültür Merkezi’nde yer alan pek çok oyun ücretsiz olarak izlenebilecek. Akatlar Kültür Merkezi’nde 25 Mart 2016 Cuma saat 20:30’da sahnelenecek “İnternette Tanışan Son Çift”le başlayan Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri 4 Nisan 2016’da Akatlar Kültür Merkezi’ndeki “Enver Aysever’le Aykırı Kumpanya” gösterisiyle sona erecek.

Aziz Nesin’den “Hadi Öldürsene Canikom”

Aziz Nesin’in yazdığı ve Haldun Dormen’in yönettiği, Dilek Türker, Ayberk Attila ve Tiraje Başaran gibi usta oyuncuların yer aldığı “Hadi Öldürsene Canikom” 27 Mart 2016 Pazar günü saat 18:00’da “Kitap sizden, Bilet bizden” kampanyasına destek olan tüm tiyatroseverleri sahnesine davet ediyor. Oyunları izlemek için, gişeye en az bir kitap bırakmak yeterli… 28 Mart’ta İstanbul Komedi Tiyatrosu’nun ilk oyunu “Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden” izleyicilere kahkaha dolu dakikalar vaat ediyor. Oyunda, Kayra Şenocak, Hande Katipoğlu, Fatoş Kabasakal, İrfan Kangı gibi başarılı oyuncular var…

Yalçın Özden Tiyatrosu’nun “Dün, Bugün ve Yarın” isimli şarkılı kabaresi 29 Mart Salı akşamı saat 20.30’da Akatlar Kültür’de sahnelenirken, 30 Mart Çarşamba akşamı 20.30’da tek perdelik romantik komedi “2’si 1 Arada” ve 31 Mart Perşembe akşamı saat 20.30’da Ray Cooney’in yazdığı ve Orhan Azizoğlu’nun çevirisiyle sahnelenen “Hangisi Karısı?” yine aynı salonda yer alacak.

Aynı kapsamda Ortaköy Kültür Merkezi’nde 25 Mart Cuma saat 20:30’da “Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler” oyununu izleyebilirsiniz. Aynı salonda 27 Mart’ta Azizim, 28 Mart Pazartesi akşamı 20.30’da ise “Keşanlı ve Ali Destanı” var. Ortaköy Kültür Merkezi’nde Mart ayında ücretsiz olarak sahnelenecek oyunların sonuncusu ise 29 Mart’ta izleyicisiyle buluşacak olan “Evet, İstiyorum!”

Nisan ayında da bol bol tiyatro

1 Nisan’da Akatlar Kültür Merkezi’nde saat 20.30’da tiyatroseverleri bu kez “Aşk Yok Heyecan Var” isimli oyun bekliyor. Cenk Tunalı’nın yönettiği oyun, ilk aşktan ayrılıklara, evlenme teklifinden boşanmalara, kadın erkek ilişkilerine odaklanıyor. 2 Nisan 2016 akşamı Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenecek tek kişilik gösterinin sahibi ise ünlü oyuncu Nilgün Belgün. Aşk ve komedinin iç içe geçtiği bu keyifli sunumu sahneye uyarlayan ve yöneten ise Serhan Budak. İstanbul Halk Tiyatrosu’nun oyunu “Bezirgân” 3 Nisan 2016 saat 18:00’da sahnelenecek. Oyunda Cem Davran, Erkan Can, Bahtiyar Engin, Selin Yeninci gibi pek çok başarılı oyuncu yer alıyor.

Enver Aysever’le Aykırı Kumpanya, 4 Nisan 20:30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak ücretsiz gösterilerden birisi daha. Aysever, daha önce eşi benzeri gerçekleştirilmemiş bir sahne gösterisiyle seyircinin karşısına çıkacak ve kayda geçmiş görüntülerle canlı bir belgesel tadındaki gösterisinde izleyiciyi bir zaman tünelinden geçirecek.

Karanlık günlere ışık olsun diye

Beşiktaş Belediyesi bir kültür ve sanat merkezi olarak şekillendirdiği Beşiktaş’ı bu karanlık günlere ışık olsun umuduyla tiyatroyla buluşturmanın gururunu yaşıyor. İnadına sanat, inadına gelecek diyen tüm sanatseverleri, baharın ilk günlerinde ışık saçan birbirinden özel oyunlara bekliyor…

Önemli not: Oyunlara yanınızda getireceğiniz en az bir kitap karşılığında ücretsiz olarak girebilirsiniz. Biletler koltuk sayısıyla sınırlıdır…
Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim