BEŞİKTAŞ
2 December 2019

INSIDE OUT

INSIDE OUT

ISTANBUL’74, Inside Out projesine katılımını, insaniyeti kutlayan nitelikteki bir proje olan “İyilik İçin Çağrı” ile duyurdu. 2011 TED Ödülü sahibi JR’ın en büyük kamusal sanat projesi olan Inside Out, kişisel kimlik mesajlarını sanat eserlerine dönüştüren büyük ölçekli, katılımcı bir sanat projesi. Brüksel, Paris, Roma, Berlin, Londra, New York, Cartagena, Karakas, Kongo, Chiang Mai, Tahran, Tunus ve Johannesburg gibi şehirlerin ardından Inside Out Projesi İstanbul’da…

’74 ekibi “İyilik İçin Çağrı”yı şu şekilde tanımlıyor:

“Doğu ve Batı’nın kesiştiği ve bu iki farklı kültürün buluşma noktası olan Türkiye, yüzyıllardır süregelen eşsiz, çok kültürlü bir tarihe sahip. Misafirperverliği, çok ulusluluğu ve kültürel zenginliği ile ünlü bu ülkenin vatandaşları olarak insaniyeti kutlayan nitelikteki bir proje tasarladık. Projemiz, iyi niyetleriyle ırk, etnik köken, din veya kültür farkına bakmadan başkalarına yardım eli uzatan kişileri portreleyerek, herkese karşı insani yaklaşım ve dayanışma isteği uyandırmayı hedefliyor.”

Yardım eline ihtiyaç duyanlara hayatı daha iyi hale getirmeyi ilke edinmiş insanları kutlamak amacıyla başlatılan projeye katılım için açık bir eylem çağrısı yapıldı. Adaylar projeye, formu doldurarak kendilerini veya başkalarını aday göstererek katılabilirler.

Katılımcıların portreleri İstanbul’da seçilen yerlerde siyah-beyaz posterler olarak basılıp sergilenecek. Proje, başkaları için hayatı daha iyi yapan insanları kutlamayı ve daha nice iyi işleri teşvik ederek toplumumuzdaki bağları güçlendirmeyi amaçlıyor.

Inside Out hakkında
Fransız sanatçı JR’ın en büyük kamusal sanat projesi olan Inside Out, dünyanın her yerindeki toplulukları dikkat çekmek istedikleri konuları daha geniş kitlelere duyurmaya teşvik ediyor. Projeye destek vermek isteyen katılımcılar, portre fotoğraflarını çekerek JR ve ekibi ile paylaşıyorlar. Inside Out ekibi ise fotoğrafları poster boyutlarında, siyah-beyaz olarak basıp katılımcı gruba halka açık alanlarda sergilemeleri için geri yolluyor. Sergileme süreci belgelenip projenin websitesinde yayınlanacak.

ISTANBUL’74 hakkında
ISTANBUL’74, Demet Müftüoğlu Eşeli ve Alphan Eşeli tarafından 2009 yılında İstanbul’un uluslararası kültür ve sanat arenası ile olan bağını her daim üst düzeyde tutmak amacıyla kuruldu. Sanat, moda, edebiyat, film, müzik, ve mimari alanlarında faaliyet gösteren ISTANBUL’74 sergi, festival, workshop, sanatsal işbirlikleri gibi çeşitli organizasyonlarla dünyanın en yaratıcı düşünürlerini buluşturuyor. ISTANBUL’74’ün çok yönlü çatısı altında faaliyet gösteren kuruluşlar arasında kreatif ajans ’74STUDIO ve online bir seyahat günlüğü olarak yeni yerler ve yeni fikirler keşfetmenin yanı sıra, benzersiz hikayelerden esinlenme tutkusunu hayata geçiren ’74Escape vardır. 2018 yılında New York’ta ’74NEWYORK ismi altında ikinci ofisini açan ISTANBUL’74, her iki şehirde de çalışmalarını sürdürmektedir.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim