BEŞİKTAŞ
4 May 2018

III. BAHAR VE ŞİİR FESTİVALİ

III. Bahar ve Şiir Festivali

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Bahar ve Şiir Festivali”nin üçüncüsü 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Beşiktaş’ta gerçekleşiyor. Festivale yurtdışından ve Türkiye’den yedişer şair katılıyor.

III. Bahar ve Şiir Festivali 11-13 Mayıs 2018 tarihleri arasında Beşiktaş’ta gerçekleşecek. Bu yılki festival mekânları Abbasağa Parkı, Şairler Sofası Parkı, Akatlar Kültür Merkezi ve Levent’teki Galatasaraylılar Derneği olacak. Festivalin açılışı 11 Mayıs 2018 Cuma günü saat 19:00’da Abbasağa Parkı’nda yapılacak. Açılışa Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Tahir Doğaç, festival yönetmeni Ataol Behramoğlu, yurtiçinden ve yurtdışından gelen şairler katılacak. Festivalin 12 Mayıs Cumartesi günkü durağı Şairler Sofası Parkı olacak. Saat 15:00’da başlayacak etkinlik 17:00’da sona erecek. III. Bahar ve Şiir Festivali 13 Mayıs 2018 Pazar günü, saat 19:00’da Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlenecek kapanış etkinliğiyle sona erecek.

Yurtiçi ve yurtdışından 14 şair

Yaşar Miraç, Deniz Durukan, İhsan Tevfik, Metin Kaygalak, Mehmet Altun, Selahattin Yolgiden, Mehmet Said Aydın festivale bu yıl Türkiye’den katılacak şairler… Yurtdışından gelecek konuklar ise şöyle: Ion Deaconescu (Romanya), Rati Saxena (Hindistan), Laura Garavaglia (İtalya), Christopher Okemwa (Kenya), Jeton Kelmendi (Kosova), Dmytro Chystiak (Ukrayna), Mina Gligorić (Sırbistan).

Tevfik Fikret anısına…

Festival bu yıl Tevfik Fikret’in anısını yaşatmak için bir etkinlik düzenliyor. Tevfik Fikret’in şiirlerini ilk kez Romence’ye çeviren Prof. Dr. Ion Deaconescu, Prof. Dr. Ataol Behramoğlu ve Prof. Dr. Kemal Özmen’in konuşmacı olarak katılacağı etkinlik 11 Mayıs 2018 Cuma günü, saat 15:00’da, Galatasaraylılar Derneği’nde gerçekleşecek.

Festival kitabı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivale katılan şairlerin özgeçmişleri ve şiirlerinden oluşan çift dilli (İngilizce-Türkçe) bir festival kitabı hazırlandı. Kitabın editörlüğünü Pelin Batu ve Onur Behramoğlu üstlendi.

Program için tıklayınız.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim