BEŞİKTAŞ
23 May 2016

EVİRE ÇEVİRE

Evire Çevire

Berrin Kayman’ın “Evire Çevire” sergisi 18 Mayıs – 5 Haziran 2016 tarihleri arasında Arnavutköy’deki Galeri Selvin 2’de gezilebilir.

Yaşam gerçeği, sadece bizim anlayıp algılayabildiğimiz ayrıntılar içerisinde dengeler kuruyor ve alternatifler üretiyor. Değişikliklere her zaman açığızdır ama değiştiğimizi ya da değiştirildiğimizi fark etmeyiz. Doğrudan kurgulayamadığımız fakat hissettiğimiz gerçeği yansıttığımız içsel değişimlerimiz, aslında var olan duygusal gerilimlerimizin dışa vurumudur. Bu da hayatın bize sunduklarının içinde oluşturduğu kendi dinamiği değiştirmektedir. Sonuç olarak ortaya, varolan evrene paralel bir evren gibi derinlere inen alternatif bir dünya çıkmaktadır. Yapıtlar izleyicilerin kendi duygusal dışa vurumları ile etkileşim haline girebilen, pek çok bakış açısından farklı bir duygu yaratacak biçimde, izleyicinin kendi bakış açısını seçebileceği özgürlüğü sağlamaktadır. Çünkü, “Ben onu farklı zamanlarda, evire çevire, farklı duygularda, farklı ışıklar altında oluşturdum.”
Bizimle birlikte yol almak isteyene kendini bulmasını sağlayacak bir çok boyutluluk ile birlikte, çoktan seçmeli, çok sosyal, çok eğlenceli, gerçek…

Berrin Kayman
1975 İzmit doğumlu sanatçı, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde lisans, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 2001 yılından beri, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü’nde öğretim görevlisidir. Heykeltıraş Yunus Tonkuş ile heykel çalışmalarına devam etmektedir.

 

GALERİ SELVİN 2
Bebek Arnavutköy Caddesi No: 20 A
Arnavutköy Beşiktaş
Tel: 0212 263 74 81

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim