BEŞİKTAŞ
25 May 2016

“BAHAR VE ŞİİR SEVGİLİDİR”

“Bahar ve Şiir Sevgilidir”

Beşiktaş mayıs ayındaki üçüncü festivaline hazırlanıyor: I. Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali. “Bahar ve Şiir Sevgilidir” sloganıyla Beşiktaş’ı şiirle buluşturacak festival 27-29 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşiyor.

Festival direktörü, şair Ataol Behramoğlu festival sloganını şöyle açıklıyor:

Beşiktaş Belediyesince bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali’ni ‘Bahar ve Şiir / Sevgilidir’ gibi bir özdeyişle tanımlamamız nedensiz değil.

Bahar, kış sonrasında yaşamın canlandığı mevsimdir.

Şiir ve aşk da, tıpkı bahar gibi, yeniden doğuşun, canlanışın adıdır.

Bahar ve şiir birbirine yakışıyor…

Tıpkı ikisinin birden Beşiktaş’a, İstanbul’a yakıştığı gibi…

Beşiktaş, festival boyunca 40’a yakın yerli ve yabancı şaire ev sahipliği yapacak. Şairler üç gün boyunca Abbasağa Parkı, Şairler Sofası Parkı ve Akatlar Kültür Merkezi’nde şiirlerini okuyacak.

Festivale katılan şairlerimiz (alfabetik sırayla):
Abdullah Nefes, Abdülkadir Budak, A. Kadir Paksoy, Ahmet Özer, Arife Kalender, Ataol Behramoğlu, Egemen Berköz, Enver Ercan, Fergun Özelli, Halim Yazıcı, Hasan Öztoprak, Hidayet Karakuş, Hüseyin Yurttaş, İbrahim Baştuğ, Kadir Aydemir, küçük İskender, Leylâ Şahin, Mehtap Meral, Moëz Majed, Mustafa Köz, Namık Kuyumcu, Nevzat Çelik, Nihat Behram, Nilay Özer, Nouri al-Jarrah, Onur Behramoğlu, Onur Caymaz, Orhan Alkaya, Ömer Erdem, Pelin Batu, Pelin Özer, Raquel Lanseros, Salih Bolat, Şükrü Erbaş, Tuğrul Keskin, Zingonia Zingone, Zolani Mkiva.

Festivalin ev sahipliğini yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar “bahar ve şiirin kenti” Beşiktaş’ı şöyle anlatıyor:

Baharın ve şiirin kenti Beşiktaş’tan kimler geçmemiş ki… Modern Türk şiirinin en büyük kurucuları arasındaki Tevfik Fikret bunlardan biridir. Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın doğduğu, Orhan Veli’nin şiirlerinde yaşattığı kent burası… Sabahattin Kudret Aksal, Akaretler’de doğmuş, büyümüş. Behçet Necatigil, Beşiktaş’ta doğmuş, Kabataş’ta okumuş, orada uzun yıllar öğretmenlik yapmış ve yine Beşiktaş’ta yaşama veda etmiş. Neyzen Tevfik hayatının son demlerini Beşiktaş’ta yaşamış…

Festival programı için lütfen tıklayınız.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim