BEŞİKTAŞ
26 December 2017

AYDINLANMA ÖDÜLÜ HIFZI TOPUZ’UN

Aydınlanma Ödülü Hıfzı Topuz’un

Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi’nin verdiği Aydınlanma Ödülü’nün bu yılki sahibi gazeteci-yazar Hıfzı Topuz oldu. Atatürk Devrimi’nin ve Atatürkçü düşüncenin yerleşmesine katkıda bulunan kültür, sanat ve bilim insanlarına verilen ödülü daha önce tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi ve heykeltraş Mehmet Aksoy almıştı. 23 Aralık 2017 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen törenle ödül, bu iki sanatçı tarafından Hıfzı Topuz’a sunuldu.

Hıfzı Topuz törende yaptığı konuşmada “Aydınlanma fikri Türkiye’ye Tevfik Fikret’le geldi, ondan çok etkilenen Atatürk’le vücut buldu. Ben Cumhuriyet’le yaşıtım ve kendimi hep Atatürkçü olarak niteledim. Onun hakkında dört kitap yazdım. Onu gördüm, elini sıktım, çok şanslıyım. Bu günler geçecek ve zafer devrimcilerin, Atatürkçülerin olacaktır” dedi.

Törene, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç, Cengiz Bektaş, Nazan Moroğlu, Gülsen Tuncer, Engin Ayça, Hikmet Altınkaynak ve Nazım Alpman’ın yanı sıra gazeteciler, yazarlar ve vatandaşlar katıldı.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim