BEŞİKTAŞ
12 August 2016

2. DAĞLARCA ŞİİR ÖDÜLÜ

2. DAĞLARCA ŞİİR ÖDÜLÜ

 

“Türkçem benim ses bayrağım” diyerek yüzü aşkın kitabıyla Türkçenin ses bayrağını yaşamı boyunca yükseklerde dalgalandıran Fazıl Hüsnü Dağlarca, 100 yıl önce doğduğu yer olan Beşiktaş’ta, adına düzenlenen etkinliklerle yaşamaya, yaşatılmaya devam ediyor. Yaşadığı dönemde ‘’Yaşayan En Büyük Şair’’ sıfatıyla da onurlandırılan Dağlarca, ‘’Yunus gibi giderken gitmez olmak isterim’’ sözüyle, şiirdeki ölümsüz kaynaklardan biri olmak hedefini ortaya koymuştu. Beşiktaş Belediyesi tarafından, PEN Yazarlar Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası’nın desteğiyle Dağlarca adına düzenlenen bu ödül, Dağlarca’nın anısını yaşatmak, Türk şiirinin gelişimine katkıda bulunmak ve şiiri hayata daha çok katmak amacıyla veriliyor.

26 Ağustos 1914’te Beşiktaş’ta dünyaya gelen Fazıl Hüsnü Dağlarca, doğumunun 100. yılı olan 2014’ten itibaren Beşiktaş Belediyesi’nin desteği ve ev sahipliğinde düzenlenen etkinliklerle anılmaya ve yaşatılmaya devam ediyor. 2. Dağlarca Şiir Ödülü’ne, ilk baskısı 1 Haziran 2015- 10 Ağustos 2016 tarihleri arasında yayımlanan yapıtlarla başvurulabilecek. Ödül, yayımlanmış kitaplara verilecek. Başvurular 10 Eylül 2016 tarihinde sona erecek.

Seçici Kurul’da yer alan isimler şöyle: Arife Kalender, Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Enver Ercan, Ertan Mısırlı, Haydar Ergülen, Tarık Günersel. Geçen yıl ilk kez düzenlenen Dağlarca Şiir Ödülü’ne Şükrü Erbaş “Pervane”, Ömer Erdem ise “Pas” adlı kitaplarıyla layık görülmüşlerdi. Koordinatörlüğünü Yasemin Arpa’nın üstlendiği Dağlarca Şiir Ödülleri’nin tasarımı Erkal Yavi, heykeller ise heykeltıraş Dinçer Güngörür tarafından yapıldı.

Yarışmanın koşulları için tıklayınız 

 

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim