DÜNYA
24 August 2015

ABLUKA’NIN RÜZGARI TORONTO FİLM FESTİVALİ’NDE DE ESECEK…

Abluka’nın Rüzgarı Toronto Film Festivali’nde de Esecek…

Emin Alper’in yoğun politik baskı ve şiddetin içinde iki kardeşin ayakta kalma mücadelesini anlatan “Abluka” filmi Venedik Film Festivali’nin ardından Toronto Film Festivali’ne konuk oluyor.

Tepenin Ardı’yla tanınan yönetmen Emin Alper dünya galasını eylül başında 72’inci Venedik Film Festivali’nin Yarışma bölümünde yapacak ve Altın Aslan için yarışacak yeni filmi Abluka, Kuzey Amerika’nın en önemli festivali olarak kabul edilen Kanada’daki 40. Toronto Film Festivali’ne seçildi.

Bu yıl 10-20 eylül 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivale dünyanın dört bir yanından yılın en iyi  filmlerine yer verilen Contemporary World Cinema/ Çağdaş Dünya Sineması bölümünde gösterilecek film ayrıca Contemporary World Speakers programına da davet edildi.

Filmin ikinci kez gösteriminin ardından  Toronto Üniversitesi’nden bir uzmanla beraber yönetmen Emin Alper’in katılacağı  bir söyleşide soru-cevap gerçekleşecek. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor. Kültür Bakanlığı, Eurimages (Avrupa Konseyi), CNC (Fransa), Doha Film Institute (Katar), Visons Sud Est (İsviçre) tarafından desteklenen, Liman Film’in yapımcılığında Paprika Films (Fransa) ve Insignia’nın (Türkiye) ortak yapımcılığında gerçekleştirilen Abluka’nın Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim