HABERLER
27 May 2015

6. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ BAŞLIYOR

6. ULUSLARARASI İSTANBUL OPERA FESTİVALİ BAŞLIYOR

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 8-18 Haziran 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. İstanbul Arkeoloji Müzesi Bahçesi’nde yapılacak festival, W. A. Mozart’ın ünlü operası Saraydan Kız Kaçırma ile açılacak.

Türk-Osmanlı kültür ve sanatından etkilenilerek 16. yüzyılda Batı Avrupa’da ortaya çıkan Turquerie akımının en güzel örneklerinden biri olan ve Mozart’ın Mehter Marşı ritimlerinden etkilenerek bestelediği eseri Yekta Kara sahneye koyacak.

Yusuf İle Züleyha operası İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin ikinci yapımı olarak festivalde yerini alacak. Bestesi Okan Demiriş’ e, librettosu Nezihe Araz’a ait eser; 11-12 Haziran 2015, Perşembe ve Cuma akşamları, Kadıköy Süreyya Opera Sahnesi’nde sahnelenecek. Eseri N. Aytaç Manizade sahneye koyacak.

  1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde programın üçüncü eseri, bestesi Charles Gounod’ya ait “Romeo İle Jülyet” olacak. Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından Kenan Korbek rejisiyle sahnelenecek eser,13 Haziran 2015 Cumartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde sanatseverle buluşacak.

Festival, 18 Haziran 2015, Perşembe akşamı, Gala Konseri ile son bulacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı şef Raoul GRÜNEIS yönetecek. Solistler Murat KARAHAN, Ünüşan KULOĞLU, Catherine FOSTER, Michelle BREEDT. Programda, Wagner, Verdi, Puccini ve Dvorak gibi bestecilerden sevilen bölümler yer alacak.

PROGRAM

8-9 Haziran İstanbul Arkeoloji Müzeleri Bahçesi
W.A.Mozart SARAYDAN KIZ KAÇIRMA
İstanbul Devlet Opera ve Balesi,
11 – 12 Haziran Süreyya Operası
Demiriş YUSUF İLE ZÜLEYHA
İstanbul Devlet Opera ve Balesi
13 Haziran Haliç Kongre Merkezi
Gounod ROMEO İLE JÜLYET
Mersin Devlet Opera ve Balesi
18 Haziran Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı – GALA KONSER
Şef: Raoul Grüneis
İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim