HABERLER
21 November 2016

39 BASAMAK

39 Basamak

İngiltere ve İskoçya’nın kasvetli havasını sahneye taşıyan bir dekorda, gerilimli ama bir o kadar da komik bir casusluk serüveni… Demet Evgar, Engin Hepileri, Bülent Şakrak ve Okan Yalabık’ı aynı sahnede buluşturan “39 Basamak”, 7-8-9 Aralık’ta Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde!

Prömiyerinden bu yana tiyatroseverlerden yoğun ilgi gören “39 Basamak”, Alfred Hitchcock gerilimini, Birleşik Krallık’ın kasvetli havasıyla ve güçlü bir mizah anlayışıyla buluşturuyor. Oyun, karakterden karaktere giren oyuncuların muhteşem performansıyla da birleşince izleyenlere adeta bir tiyatro şöleni sunuyor.

John Buchan’ın, Alfred Hitchcock tarafından 1935’te beyazperdeye taşınan “39 Basamak” adlı gerilim romanı; daha sonra Patrick Barlow tarafından tiyatroya uyarlandı. Heyecan yüklü atmosferine incelikli ama geri planda duran bir mizah dozu da eklenen oyun, gerilim çerçeveli müthiş bir komediyi sahneye taşıyor.

1935 Ağustos’unda, Richard Hannay (Engin Hepileri), can sıkıntısını dağıtmak için bir tiyatro oyununa gitmeye karar verir. Hannay, o gece tiyatroda gizemli güzel Annabella’yla (Demet Evgar) tanışır ve kendini Londra’dan İskoçya’ya uzanan çok komik ve heyecanlı bir casusluk serüveninin ortasında bulur. Bu serüvende ise onlara pek çok rolle karşımıza çıkan soytarılar (Okan Yalabık ve Bülent Şakrak) eşlik eder.

Yapımcılığını, “39 Basamak” oyuncularının kurduğu Müşterek isimli oluşumun üstlendiği oyun, 7-8-9 Aralık 2016 tarihlerinde Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor. Başlama saati 20:30 olan oyunların biletleri biletix, Zorlucenterpsm.com ve Zorlu PSM gişelerinde!

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim