HABERLER
14 May 2015

3. MARDİN BİENALİ – MİTOLOJİLER

3. Mardin Bienali – Mitolojiler

Kobani olayları nedeniyle ertelenen 3.Mardin Bienali “Mitolojiler” 15 Mayıs Cuma günü başlıyor. Mısır’dan Hindistan’a kadar uzanan antik uygarlıklar coğrafyasının merkezinde kurulmuş Mardin Bienali’nin küratörlüğünü yine Mardinli sanatçılar, esnaflar ve zanaatkarlarla yapacak.

Bienale yerli-yabancı 60’tan fazla sanatçı katılacak ve 9 ayrı mekanda eserler sergilenecek. Bienal süresince Mardin Müzesi Arkeopark’ta çocuk etkinlikleri, Alman Liseliler Kültür ve Eğitim Vakfı öğrencileriyle Mardinli gençlerin atölye çalışması, Hatice Karaca ile Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarisi Bölümü öğrencilerinin Mardinli öğrencilerle atölye çalışması gibi ortak etkinlikler de var.

Lux Moving Images koleksiyonunda yer alan Ursula Mayer, Claire Hooper ve David Blandy’nin işleri Mitolojiler kavramı etrafında şekillenen Mardin Bienali’nde 15 Mayıs-15 Haziran arasında izlenebilecek.

Bienalin açılış programı şöyle:

» 15 Mayıs 2015 Cuma 18.00 Mardin Bienali // Açılış Yer: Mor Efrem Manastırı, Diyarbakır Kapı Mehtap Baydu performans // ‘Yağmur Geliyor’ Halil Altındere özel proje // ‘Bienal Rehberi’ 20.30 Bienal Yemeği » 16 Mayıs 2015 Cumartesi 10.30 Bienal mekanlarını ziyaret Metin Ezilmez // Kırklar Kilisesi // Mardin Müzesi // Gabi // Alman Karargahı // Kasetçi // Revaklı Çarşı // Videoist 18.00 Mardin Sinema Derneği Açık Hava Sineması Işıl Eğrikavuk – Jozef Erçevik Amado performans // ‘Her Türlü Mit Özenle Yazılır’ Mesut Alp performans // ‘39’ 19.45 Romain Kronenberg, video // ‘Yürümek ve Daha Sonra Kaybolmak’45’ 21.00

www.mardinbienali.org/2014/

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim