HABERLER
30 June 2015

22. ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ YÖNETMELİKLERİ YAYINLANDI

22. Altın Koza Film Festivali  Yönetmelikleri Yayınlandı

Bu yıl 14-20 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek yarışmaların yönetmeliklerinin yayınlandığını açıklandı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve “Adana” Konulu Senaryo Yarışması son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015 olarak belirlendi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda elemeyi geçerek jüri karşısına çıkacak filmler arasından “en iyi film” seçilecek eser, 350 bin lira ödülün de sahibi olacak.

Yılmaz Güney özel ödülüne 75 bin, Adana izleyici ödülüne 25 bin, en iyi yönetmen ödülüne 50 bin lira verilecek yarışmada diğer ödüller, en iyi senaryo, en iyi kadın ve oyuncu 20 bin, en iyi müzik ve görüntü yönetmeni 15 bin, en iyi sanat yönetmeni, kurgu, yardımcı ve erkek oyuncu 10 bin lira olarak belirlendi.

Ödül alanlara ayrıca “Altın Koza” heykeli de sunulacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve bu yıl ilki yapılacak olan “Adana” Konulu Senaryo Yarışması yönetmeliklerine Adana Büyükşehir Belediyesi resmi web sitesinden ulaşılabilecek.

Yarışmada ayrıca; Yılmaz Güney Ödülü, Adana İzleyici Ödülü, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo Ödülü, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Müzik Ödülü, En İyi Oyuncu dalları ve En İyi Kurgu dallarında da akçeli ödüller verilecek.

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Prömiyerleri, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, Bir Ülke Sineması, Özel gösterim bölümleri, Belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları, konserler ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.

Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru formlarına

http://altinkozafestivali.org.tr

http://www.adana-bld.gov.tr/duyurular.html adresinden ulaşılabilir.

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim