HABERLER
4 May 2015

17. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

17. ULUSLARARASI ESKİŞEHİR FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen ve geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Uluslararası Eskişehir Film Festivali, Sinema Anadolu’da düzenlenen açılış töreni ile gösterimlerine başladı. Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan uluslararası uzun metrajlı tek film festivalinde düzenlenen ödül töreninde oyunculara protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

Onur Ödülü’ne layık görülen Halil Ergün, sinema adına bir şeyler yapmak isteyen öğrencilere ise şu tavsiyelerde bulundu: “Türkiye’de yeni kuşak genç yönetmenler rüzgarı esiyor. Çok iyi bir gelişme bu. Okuldan mezun arkadaşlarımız film falan çekiyorlar bu çok sevindirici bir durum. Bunu yaygınlaştırmamız gerekiyor. Ama ben okuyan arkadaşlara, mezun olup bu mesleği devam ettirecek arkadaşlara şunları söyleyebilirim. İnsana, ülkeye ve dünyaya ait sancıları taşımazsanız bu işle çok fazla meşgul olmayın. Yani sanat özellikle sinema yapmadaki başarının yolu kendi dışında başka insanların sancılarını çekmek, toplumsal ilişkilerin sancılarını çekmekten ve kafa yormaktan geçmeli. O zaman gerçekten kalıcı ve bu işi gerçekten yaptım diyebiliriz.”

Bu yıl Onur Ödülü’ne Oyuncu Halil Ergün ve Meral Orhonsay’a verilirken, bu yıl ilk kez verilen Sinema Emek Ödülü’ne ise Oyuncu Sevin Okyay, Eskişehir Kılıçoğlu Sineması İşletmecisi Ethem Arda ve Oyuncu Erdoğan Çakıcı layık görüldü.

Birçok klasik, yerli, yabancı film gösterimİ 10 gün boyunca Anadolu Üniversitesi’nde devam edecek.

 

 

 

 

 

Haberi Paylaş:

Beşiktaş Belediyesi


BKS logo

© 2024 Beşiktaş Belediyesi. Sitedeki tüm metin ve görseller Beşiktaş Belediyesi'ne aittir. İzinsiz kullanılamaz.

F5 İletişim